L´Estartit és un indret privilegiat. Els diferents paisatges, la seva extensa platja i la important oferta turística, comercial i de lleure fan d’aquesta zona de la Costa Brava un lloc idoni per passar unes vacances agradables i confortables tot l’any. Passejant pels carrers estrets o per l’animat carrer de Santa Anna, es pot intuir les pulsacions de la vida d’abans, les tradicions marineres, la vida de les tavernes i les processons de les festes assenyalades que avui en dia encara es conserven.

La platja de l´Estartit

És una llarga platja dividida en tres sectors: la platja principal (1 km x 100 m), la platja dels Griells (0’5 km x 50 m) i la platja de la Pletera (1’8 km x 70 m).
Tant les zones de bany com les de la pràctica d’esports estan ben delimitades per boies.

Platja principal
Situada davant el nucli residencial de la població, on es concentren la major part dels usuaris. A la platja principal podreu gaudir de tots els serveis especificats mitjançant pictogrames a la fotografia.

Platja dels Griells
Platja situada entre la Reserva Natural del Ter Vell i la urbanització que li dóna nom, “Els Griells”. El nivell de freqüentació és menor que el de la platja principal. Aquí s’ubiquen les concessions d’esports nàutics. La Reserva Natural del Ter Vell, a l’extrem posterior de la platja, li proporciona un entorn molt agradable.

La Platja de Griells no admet gossos, disposa de cadiria amfibia, de servei de lloguer de caiacs, de lavabos per a minusvàlids, i de quiosc bar.

Platja de la Pletera
Aquesta platja és el tram menys utilitzat; pràcticament no hi ha vivendes al voltant. Junt amb la Reserva Natural del Ter Vell, la platja s’inclou en un programa de restauració de las dunes litorals i de les llacunes dels aiguamolls del Baix Empordà. El seu entorn i accessibilitat reduïda la converteixen en un paratge tranquil, poc freqüentat i de gran bellesa natural.

La Platja de la Pletera disposa d’una zona habilitada per a gossos, de quiosc bar i podreu practicar-hi el Kite Surf.

 

ACTIVITATS  PARC NATURAL DEL MONTGRÍ, LES ILLES MEDES i el BAIX TER

La situació geogràfica de Torroella de Montgrí – l’Estartit, al centre de la Costa Brava i dins del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, i el clima fan d’aquest municipi un lloc privilegiat i ideal per gaudir de tots tipus d’activitats en família.

La variada riquesa de paisatges que conformen el nostre territori permeten oferir al visitant un ventall molt ampli d’activitats d’esport i lleure.

Les xarxes de senderisme, cicloturisme i BTT s’han consolidat com un dels productes estrella dins la nostra oferta turística, sense deixar de banda les tranquil·les passejades i visites guiades per conèixer l’entorn d’una manera diferent.
Itineraris : El parc us ofereix 17 itineraris, així com una rica varietat de paisatges naturals i culturals:

Oferta esportiva
A Torroella i l’Estartit gaudim d’un àmplia oferta esportiva, gestionada per unes 40 empreses especialitzades que ofereixen tot tipus d’activitats nàutiques i subaquàtiques i programen activitats per terra, mar i aire. Sense sortir del municipi pots practicar esports d’aigua, fer excursions a peu i amb bicicleta, rutes en cavall, vols a motor, tennis, activitats en clubs i centres gimnàstics, tota mena d’activitats esportives per a grans i petits, amb opcions diferents per a experts i principiants.

http://www.visitestartit.com/
http://parcsnaturals.gencat.cat/ca/illes-medes